Søg
Close this search box.

Bådkalecher

Kalecher til både hos Schultz Sejlmageri

Hos Schultz Sejlmageri fremstiller vi flotte bådkalecher i høj kvalitet. Med over 100 års erfaring i mange forskellige typer af kalecher, har vi styr på vores kram. Vi har udvalgt de bedste materialer og flotteste farver, så både holdbarheden og designet er i top. Vi har et stort katalog med standard og original mål på et hav af forskellige både og bådtyper. Det betyder at vi ofte ikke skal starte forfra med model arbejde, når du skal have en ny bådkaleche.  Til de modeller, vi ikke allerede har standardmål- og størrelser på, enten skaffer vi dem til dig, eller vores sejlmager laver en model helt fra bunden. Der er mange muligheder, og det er vigtigt at du får lavet den helt rigtige kaleche til din båd.

Bådkaleche

Kalecher til alle bådtyper

Hos Schultz har vi et stort katalog med standard- og originalmål på et hav af forskellige både og bådtyper. Det kan endda være, at vi i vores netværk har folk, der har en ny model liggende.

Vi har modeller til alle LM og de fleste Saga, Maxi, Bavaria, X-Yachts, Faurby, Nordship, Luffe og m.fl. Er din båd ikke nævnt her, kan du kontakte os, da vi har modeller til mange flere.

schultz bådkaleche nummerplade

Forny din bådkaleche fra Schultz

Sidder der allerede en kaleche fra Schultz på din båd, og den trænger til at blive skiftet ud til en ny, kan vi bruge modelnummeret der står indvendigt i agterstykket i kalechen. Vi kalder det for en Schultz nummerplade.

Modellen har vi allerede liggende, og er klar til at lave en ny kaleche til dig. Du kan selvfølgelig have ændringer, hvis du ønsker flere eller større vinduer eller andet ekstraudstyr.

Bådkaleche

Bøjler til bådkalechen

Sidder der en bådkaleche fra en anden producent på din båd, skal vi se om vi har lavet model til din bådtype før. Har du allerede bøjler, skal vi tjekke om de passer til vores kaleche. Gør de ikke det, skal der nye bøjler til. Det giver sig selv, at hvis der aldrig har siddet en kaleche på båden før, at der skal tilkøbes nye bøjler.

Ekstraudstyr til din bådkaleche

Du kan vælge mellem lækkert ekstraudstyr til din bådkaleche. Mulighederne er mange, men det afhænger selvfølgelig også af din bådtype.

Fx kan du få lavet lyn i bøjlelommer og større ruder.

Luna 26 kaleche til båd

Hvorfor en bådkaleche?

Sammen med din køje er cockpittet det sted ombord på dit båd, hvor du bruger mest tid. Når vi er på vej mod næste havn, står vi ved roret, men også når vi er i havn eller ligger for svaj, slapper vi af i cockpittet. Det er en god investering, at udstyre din båd med en ny kaleche, så du rigtig kan nyde udsigten med et glas vin under din bådkaleche.  En ny bådkaleche giver dig rammerne for sand afslapning på din båd. Mange af os sejler i en verdensdel med ustadigt vejr, er det derfor vigtigt, at din bådkaleche (eller cockpittelt) har en høj kvalitet og  er praktisk, hvis hyggen skal sikres. Det ved vi hos Schultz, og vi vægter kvalitet højt i materialer og metoder.

Bådkaleche

Vi fremstiller kalecher i høj kvalitet

Når du får lavet en bådkaleche hos Schultz, kan du forvente kvalitet fra øverste hylde. Vi bruger kun materialer, der kan tåle det omskiftelige skandinaviske vejr. Vores sejlmagere er erfarne, omhyggelige og har udpræget sans for de små detaljer. For at sikre os, at du får den helt rigtige kaleche til din båd, spørger vi grundigt ind til dine behov og brug af produktet, inden vi går i gang. Udover valg af farve og bøjletype (aluminium eller rustfri stål), går vi igennem placering af vinduer, placering af tryklåse og lyslåse – og eventuel ekstraudstyr som afdækning, ventilationskanal(er), lyn i bøjlelommer m.m.

Grundighed er en dyd! 

Eksempler på spørgsmål vi stiller dig

  •  Er din nuværende bådkaleche fremstillet hos Schultz?

  • Er kalechen fra et andet sejlloft, så lad os få modelnummeret.

  • Er din nuværende kaleche standard eller speciallavet?

  • Hvilken type båd har du? (model og årgang)

  • Er cockpittet på din båd standard eller specialdesignet af værftet? 

  •  Hvilken type bøjler bruger din gamle kaleche – og hvor mange er der?

  • Skal vi have dem tjekket for skævheder?

  • Hvilken type tryklåse har du i dag?

  • Vil du selv afmærke/montere tryklåse på din båd, eller skal vi gøre det?   

Herefter tager vi en snak om farve, samt om eventuelt ekstraudstyr – se ovenfor.

Farver og materialer

Når du bestiller en bådkaleche fra Schultz Sejlmageri, kan du vælge mellem mange flotte farver. Vi har udvalgt stærke materialer fra Citel, og laver kalecher til både i akryldug fra Docril N kollektionen.

Farven har stor betydning for vores kunder, og har hver deres karakteristika. Læs meget mere om vores farver og materialer, og bliv klogere på hvilken der passer bedst til dit behov og din båd.

Farvekort akryldug citel docril N

Vedligehold din bådkaleche

Kalecher til både kan holde i mange år, og specielt hvis du vedligeholder den korrekt. Cockpitteltet og sprayhooden udsættes for mange elementer som slider på den. Vi har samlet vores bedst practices i en guide til dig om vedligehold af din bådkaleche, så du kan give den de bedste vilkår for en lang levetid. Vi har selvfølgelig også lavet en vaskeguide til dig om vask af bådkalecher.

Monteringsvejledning

Er du i tvivl om hvordan du skal montere din nye kaleche til båden, bøjler eller sprayhood, har vi lavet en lille guide til dig her.

Modtagelse af ny kaleche til båd

Når du modtager din nye bådkaleche, er der et par ting du skal gøre. Den info får du lige her.