Søg
Close this search box.

Rullefok presenning

Pak dit forsejl med en rullefok presenning

Dit forsejl er ude i alt slags vejr, om du sejler med rullefok eller rullegenua. Det gælder både på havet og i havn. Sol, salt og vejret slider ekstra på sejlet, når det ikke tages ned efter sejlturen. Nogle forsejl har fra fabrikken fået monteret en UV-beskyttelse langs sejlets bagkant, så det er beskyttet, når det er rullet sammen om forstaget. Det er fin løsning! Men vil du passe ekstra godt på dit forsejl, og særligt hvis det er et laminatsejl, er en specialsyet rullefok presenning bestemt en anbefaling værd.

En forsejl presenning, også kaldet en ’strømpe,’ fra Schultz er typisk udført en kraftig akryldug, som kan tåle al slags vejr. Et stærkt snøresystem fra top til bund gør det let at snøre posen ind, så den slutter tæt og ikke blafrer i vinden. 

En dobbeltradet serie af friktionsfrie schackler med ruller er monteret fra top til bund. Dette minimerer friktionen, når du skal have ’strømpen’ op eller ned. Tidligere lavede man kun denne løsning til store både med forstag længere end 13 meter. Men hos Schultz laver vi denne løsning til sejlbåde i alle størrelser.

4 modeller af rullefok presenninger

Af hensyn til prisen har vi fire forskellige systemer til rullefok presenningen. Model 1 til den lille båd og Model 4 for både med forstag over ca. 13 m.

Vi kan også levere presenningen som model 4, fremstillet i Odyssey polyesterdug fra Hyde Sails.

Model 1

Rullefok presenning model 1 er den simple afdækning uden snørresystem.
Anvendes til både med forstag op til 8 m.

Model 2

Rullefok presenning model 2 er den enkle afdækning med simpelt snørresystem.
Anvendes til både med forstag mellem 8 og 11 m.

Model 3

Rullefok presenning model 3 er afdækning med stramstykker og snørresystem fra bund til top.
Anvendes til både med forstag mellem 11 og 13 m.

Model 4

Rullefok presenning model 4, er luksusmodellen med snørresystemet der har mindst friktion. Snørresystemet har schackler med ruller fra bund til top. Anvendes til både med forstag over ca. 13 m. Kan også anvendes til kortere forstag. Tilsvarende model fremstillet i grå Odyssey, kan leveres fra Hyde Sails.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse

Farver og materialer

Når du bestiller en bådkaleche fra Schultz Sejlmageri, kan du vælge mellem mange flotte farver. Vi har udvalgt stærke materialer fra Citel, og laver kalecher til både i akryldug fra Docril N kollektionen.

Farven har stor betydning for vores kunder, og har hver deres karakteristika. Læs meget mere om vores farver og materialer, og bliv klogere på hvilken der passer bedst til dit behov og din båd.

Vedligehold dit sejl

Vedligeholder du dit sejl, kan det forlænge dets levetid markant. Det er en god ide at beskytte dine sejl, men de skal også behandles og vedligeholdes korrekt. Vi har samlet en guide til dig med gode råd fra vores sejlmager samt best practices.

Farvekort akryldug citel docril N