Søg
Close this search box.

Cockpitpresenninger

Ny cockpitpresenning til din båd

En cockpitpresenning er en afdækning af cockpittet i båden til vinterperioden. Den kaldes også for en vinter kaleche. En cockpitpresenning beskytter store dele af din båd, men er ikke en fuld afdækning. Du undgår du vand og fugt med efterfølgende algedannelse i cockpittet. Den gør din båd mindre attraktiv for ubudne gæster, og alene det og algedannelse, gør det værd at beskytte din båd med en cockpitpresenning. Det holder din båd pænere i længere tid, og du skal bruge mindre tid på rengøring og vedligehold af cockpittet.

Beskyt din båd

Det er også en god ide, hvis der er perioder af sommeren, hvor du ikke sejler, og vil beskytte din båd, når du ikke bruger den. Det er en god investering for at beskytte din båd, og samtidig får din kaleche en længere levetid, når den ikke er monteret på båden, hvor den bliver slidt af solen, når den titter frem. Din båd kaleche slides nemlig af solen, og ikke når du sejler.

Vi fremstiller desværre ikke fulde afdækninger og stativer. Har du et teakdæk, bør du tænke fuld afdækning i mere eller mindre grad. Den bedste men også dyreste vinteropbevaring er indendørs med tynd plastfolie over.

båd med cockpitpresenning
Farvekort akryldug citel docril N

Farver og materialer

Cockpitpresenningen fremstilles i PVC, men skal du bruge en cockpitpresenning til en periode i sommeren, er akryldug et godt alternativ.
Når du bestiller en cockpitpresenning fra Schultz Sejlmageri, kan du vælge mellem mange flotte farver. Vi har udvalgt stærke materialer fra Citel, så du får dit produkt i de bedst mulige materialer.

Farven har stor betydning for vores kunder, og har hver deres karakteristika. Læs meget mere om vores farver og materialer, og bliv klogere på hvilken der passer bedst til dit behov og din båd.

Reparation og eftersyn

Når du pakker din kaleche til båden og din sprayhood væk for vinteren, kan du kigge dem igennem i syningerne. Kontakt os for et grundigt eftersyn eller reparation, så dine produkter er tip top, når sejl sæsonen starter igen. Gør du det allerede i efteråret eller henover vinteren, er du sikker på at have den klar i tide, når du skal sejle igen.

Vask din bådkaleche før vinteropbevaring

Når du skal bruge en cockpitpresenning, er det også vigtigt, at du får vasket og vinteropbevaret din sprayhood og kaleche til båden rigtigt. Det er med til at give en længere levetid. Det samme gælder din cockpitpresenning – tør den af og vent til den er helt tør, før du pakker den sammen, når vinterperioden er slut.