Søg
Close this search box.

Vinteropbevaring

Vinteropbevaring af kalecher og sejl derhjemme

Vil du gerne vinteropbevare dine sejl, kaleche og sprayhood derhjemme, er det vigtigt, at du sikrer dig, at alt er helt tørt, inden du pakker det. Herefter skal du sikre dig, at rummet, du vil anvende til vinterbevaring af din bådkaleche og sejl, er tørt og fugtfrit. Fugtig luft skaber mug og i sjældne tilfælde skimmelsvamp. Begge dele kan misfarve og ødelægge stoffet.

Vær derfor opmærksom på store udsving i temperaturen i det rum, som du bruger til vinteropbevaring af dine sejl, kaleche og sprayhood. Svinger temperaturen op og ned over frysepunktet, dannes der kondens, som gør dugen fugtig. Har du tænkt dig at benytte dit loftsrum, kælder eller skur som opmagasinering for vinteren, så anbefaler vi, at du får lavet hylder, der er sikret mod mus, rotter og andre skadedyr.

Vi oplever desværre hvert år en håndfuld kunder, der kommer ind med et sejl eller en kaleche som musene har hygget sig med over vinteren. Det er en ærgerlig start på sæsonen, når der uventet skal bruges penge på reparation eller måske en helt ny bådkaleche eller sejl.

Advarsel: Læg aldrig en løs presenning over kalechen. Kalechen slides i stykker på fremskudte punkter!

Vinteropbevaring hos Schultz Sejlmageri

Har du en udfordring med sikker og tør vinteropbevaring af dine sejl og kaleche til båden, kan vi hos Schultz Sejlmageri være behjælpelige med vinteropbevaring for et beskedent beløb. Kontakt os for at aftale nærmere. Skal du i forvejen have lavet en reparation på dine sejl eller din bådkaleche, giver det god mening at vi vinteropbevare det for dig. Vores hal er tør, tempereret og sikker at opbevare dine produkter i.

Dine produkter skal være tørre når du pakker dem, så de er klar til brug uden fugtskader når de tages frem til brug, når sæsonen starter.

Det kan også give god mening at lade os opbevare dit sejl eller din kaleche til båden over vinteren.

Nogle sejlere prioriterer at bo simpelt og småt. Så er der ikke er så meget at passe, når man er i båden om sommeren. Det giver god mening, men kan også give den udfordring i vinterhalvåret, at der simpelthen ikke er plads til sejl og kalecher til båden.