Søg
Close this search box.

Nye sejl

Når du står overfor køb af nye sejl, er det vigtigt at dine behov, bådens udformning og anvendelse bliver gennemgået sammen med en sejlmager, inden du træffer dine valg. For at sikre dig en god oplevelse skal sejlene måles på båden og eventuelt sammenlignes med dine eksisterende sejl og sejltegninger.

Nedenfor kan du se mere om typerne af sejl til forskellig sejllads og bådtyper. Nederst fortæller vi mere om materialerne.

Vi forhandler Hyde Sails

Du kan hos Schultz Sejlmageri bestille sejl fra Hyde Sails. Vores sejlmager rådgiver dig om køb af sejl til din båd, og du vil være i dialog med sejlmageren om dine ønsker til dit nye sejl.

Vi har det danske Hyde Sails agentur, som betyder at vi hos Schultz har adgang til den teknologi, som konstant udvikles og forbedres i branchen.
Vi har fokus på professionel rådgivning og kundeservice, for at give dig den bedst mulige oplevelse og produkter i høj kvalitet.

Hyde Sails fremstiller både sejl til kapsejlads og tursejlads til alle bådtyper.
De leverer årligt omkring 40.000 sejl på verdensplan og er dermed blandt de største producenter af sejl i verden. Hos Schultz deler vi samme holdning til kvalitet og service og er derfor glade for samarbejdet med Hyde Sails.

hyde sails logo

Bestilling af sejl

Vi udarbejder et tilbud på dit ønskede sejl fra Hyde Sails gennem dialog med vores sejlmager, enten via telefon, email eller besøg hos os.
Når du har modtaget tilbuddet, betaler du 50% af beløbet. Det resterende beløb betales ved afhentning eller forsendelse af sejlet.

Vi skal bruge dit gamle sejl til opmåling. Vil du ikke have det med hjem, når du henter dit nye sejl, kan vi bortskaffe det for dig.

Levering på sejl er ca. 6-8 uger (kan være på 4 uger i vintersæsonen).

Når vi modtager dit nye sejl, giver vores sejlmager det et kvalitets check.

gennaker sejl fra hyde sails

Hyde Touring

Hvis du overvejende er tursejler, får du med Hyde Touring kvalitet og sejldesign til konkurencedygtig pris. Touring sejl er konstrueret til sejlads i indre farvande. Forsejl og storsejl er CrossCut skåret i en tæt vævet dacrondug med fingerforstærkninger, der giver sejlet lang levetid. Materialet er det bedste i klassen af cruisingduge. Alle sejl leveres med ønsket antal reb, ticlers og sejlpose.

 

Sejl til LM både

Hyde Touring serien er et godt valg til turbåde og motorsejlere, som fx LM bådene. Få et godt sejl tilbud sammen med din nye kaleche.

LM sejl Hyde Touring

 

Hyde Voyager

Er du seriøs tur/kapsejler eller bare typen der fortsætter med samme sejl selv om det blæser op til kuling, bør du vælge Hyde Voyager. Hyde Voyager sejl er designet til sejlads offshore i hård vind, uden at det går ud over faconen.

Hyde Voyager

 

Voyager Gennaker

Skræddersyet Gennaker i triradial design.

Voyager Gennaker

Hyde Voyager Race

Serien til den der sejler seriøs kapsejlads uden kompromis. Fyld sejlgarderoben med det bedste grej, så er det kun båden og mandskabet der sætter grænsen.

Hyde Voyager Race Storsejl og forsejl

Hyde Triradial Gennakere

Hyde Voyager Race Code Zero

 

Hyde Grandprix

Hyde Grand Prix-serien er designet til seriøs kapsejlads uden kompromis enten på banerne eller offshore.
Grand Prix for og storsejl er tilgængelige enten som panel sejl med en tri-radial “seam layout “eller i H5, de nye Hyde membransystemer.

Hyde Grand Prix

 
Sejl design

Hvis du går med ideer til udformningen af dit nye sejl, eller de nyeste materialer gør valget svært, kan du få professionel rådgivning af vores sejlmager. Det sikrer dig som kapsejler, at du får den optimale rådgivning ved køb af nyt sejl.

 

Kvaliteten i top

Til kapsejlads skal grejet være i top. Vores samarbejde med Hyde Sails sikrer dig at det ikke er sejlene, der er årsagen, hvis du ikke vinder. Vores sejlmager kvalitets tjekker alle sejl.

Alle sejl til kapsejlads opfylder gældende klasseregler for den pågældende bådtype.

 

Modtagelse af nye sejl

Når du som kapsejler modtager dine ny sejl, skal du være opmærksom på, at sejlcentret nok har flyttet sig i forhold til dine gamle udsejlede sejl, også selv om de er skåret ud fra samme mål som tidligere. Det kan i starten betyde, at du skal trimme riggen for at opnå samme resultater på kapsejladsbanen som med de gamle sejl. Juster og træn derfor flittigt inden I deltager i kapsejlads, så I får det fulde udbytte af investeringen i nye sejl.

Genua

Genoaen er sejlbådens hovedmotor. Hvad skal du vælge når den gamle skal skiftes? Dine erfaringer med båden, sammenholdt med sejlmagerens råd giver svaret.
Omsyning af genuaen til rullesystem.

 

Triradial Gennaker eller Spiler

Hyde Sails har et standardprogram inden for gennakere og spilere. Der er penge at spare hvis standardmålene og farverne kan anvendes på din båd. Er du kapsejler skal du vælge Race udgaven. Code numrene definerer sejlets facon.

Hyde Triradial Gennakere

Voyager Gennaker

 

Code Zero

er navnet på et nyere type sejl, som fungerer som en stor let genoa, men måler ind til DH-reglen som en asymmetrisk spiler. Idag hvor man må have 4 spilere ombord kan Code 0 sejlet indgå i garderoben uden nævneværdig straf på handikap målet.

Til både der måler ind med fok som største forsejl er dette sejl et “must” da det giver en væsentlig fartforøgelse, når man skal gå højt i let vejr, og vil på de længere distancesejladser være et helt uundværligt sejl. Sejlet fungerer på grund sin størrelse bedst monteret på en lille rulle, eller evt. med strømpe (Daglig tale “snuffer”).

Code Zero syes i en meget let aramiddug til kapsejlads eller i spilerdug til tursejlads.

Hyde Voyager Race Code Zero

 

Gennaker (turspiler)

Gennakeren er en asymetrisk spiler, eller nærmere en mellemting mellem en flad spiler og en hul genua. Ordet “gennaker” er en sammentrækning af betegnelserne for genoa og det engelske udtryk for spiler – spinnaker. Genakkeren var almindelig omkring år 1900 under navnet “ballonklyver”, men er blevet genopdaget med stor succes. Gennakeren er nemmere at styre end en traditionel spiler og kan typisk bæres i mere vind end en spiler. Den kan med fordel sættes fra et kort bovspryd (genakkerbom). Ved tursejlads er den enkel at håndtere, da den ikke kræver nogen spilerstage, som kan komme i vejen under en bomning. Med gennakeren skal vinklen til vinden helst være mellem 115° og 155°. Den trimmes som et stort forsejl og størrelsen giver båden ekstra power i forhold til almindelig forsejl. Der “kan” sejles læns med gennakeren med en spilerstage som på en normal genua eller spiler. Gennakeren kan både sættes fra en pose som en spiler, eller siddende på forstaget som en rullegenua. Hyde Sails leverer gennakeren i en “spilerkasse” der fastgøres på søgelænderet.

Får du skader på dit rullesystem, kan vi skaffe reservedele til flere af typerne.

 

Plastimo

Er storleverandør af mange former for bådtilbehør.
Deres rullesystem er meget enkelt opbygget – et godt alternativ, hvis prisen er afgørende.
Ved valg af Plastimo anvendes eksisterende forstag.

Læs mere om Plastimo

 

ProFurl

Kan anbefales til større både, og hvis du sejler oceansejlads.

Læs mere om ProFurl

 

Facnor

God kvalitet – Nemt at montere.

Læs mere om Facnor

Forsejl Opmålingsskema

 

Furlex

Er det kvaliteten og designet du går efter er Furlex dit mærke. Der er solgt mere end 45.000 eksemplarer -, og med sin fine balance med en blanding af sort komposit, aluminium og med med deltaljer i rustfrit stål, er det en pryd for hvilken som helst båd. Designet er stærkt og elegant. Den opfylder vigtige funktioner, der er med til at øge sikkerheden ombord ved at kunne rullerebe sejlet hurtigt.

Furlex rullesystem findes i fem klasser, 100S, 200S, 300S, 400S og 500S. Hvilken model du skal vælge afgøres af bådens størrelse og riggens/sejlets størrelse.
Leveres med nyt forstag.

Læs mere om Furlex

 

Harken

Rullesystemet leveres i en cruisingudgave med et spor og en racingudgave med 2 spor, der giver dig mulighed for at sætte en ny fok inden den første nedtages. Systemet leveres med nyt forstag i afmålt længde, og justerbar vantskrue.
(kan justeres ca. 100 mm.)


Læs mere om Harken

Sejldug

Få en snak med vores sejlmager, inden du vælger sejldugen, eller sammenligner priser. Du får som regel det, du betaler for, og billige sejl i sejlduge af ukendt oprindelse giver ofte en dårlig oplevelse på lang sigt.

Hvis du som sejler ikke går at vejen for et frisk kryds mod vinden, bør du altid vælge Racingdug. Er du derimod typen, der sejler ud af havnen og vender stævnen for at sejle med vinden i et par timer for derefter at sejle med motor hjem, er cruisingdug / turingdug et glimrende valg.

Dugene har forskellige hårdhedsgrader, og da hårdheden er et udtryk for sejlets formstabilitet, er det meget vigtigt at være opmærksom på dette. Mange tursejlere mener at sejl bør være bløde, da de derved er lettere at håndtere. Men ikke mange kapsejlere bryder sig om bløde sejl. De skal helst være hårde for at opnå den bedste højde og balance på kryds.

clipper aerial shot sejlbåd med hyde sails