Søg
Close this search box.

Beskyt dine sejl med en bompose

Der findes flere forskellige varianter af bomposer til dine sejl. Bompreseningen er nok den mest kendte, men mange sejlere vælger efterhånden en hurtig og god løsning hvor storsejlet falder direkte ned i en fast pose på bommen. Du kan hurtigt pakke sejlet, hvis vejret pludseligt skifter. Det kaldes en Quick-pack eller en Lazybag. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så tænk over, hvad dit behov er, inden du vælger. type af bompose. Er du i tvivl, så spørg os endelig, så vi sammen kan afklare hvad der er bedst til dit behov.

Bompresenning

Den allermest almindelige indpakning til dit storsejl, er en skræddersyet bompresenning. Den er brugt af de fleste kapsejlere, da den beskytter sejlet helt optimalt. Lukningen er nemlig ofte placeret under bom og sejl, som giver maksimal beskyttelse mod sol og regn. Bompresenningen er ofte også det foretrukne valg for kapsejlere, der ikke ønsker stof eller lazyjack-liner hængende foran sejlet.

Du lukker som regel din bompresenning under bommen og langs forsiden af masten. Der er flere muligheder for låsetype til din bompresenning. Hvilken der er rigtig for din båd afhænger af stil og vane, men lynlåsen langs masten er standard.  Under bommen er der dog valgfrihed. Mange vælger de solide Tenax-knapper eller et Perfix-knapsystem, mens andre synes det går hurtigere med elastikker og stikspænder. Det er helt op til dig og til hvad, der stilmæssigt passer bedst til dit skib.

Hos Schultz laver vi målsyede bompresenninger i en slidstærk akryldug, der behandles og vedligeholdes på samme måde, som din kaleche, cockpittelt eller sprayhood.

Hvis du vælger at benytte Schultz’ Målskema, når du designer din bompresenning, så vær opmærksom på ikke at placere knapper ud for/oveni kickingstrap eller andet, der hænger eller sidder under bommen.

Hent Målskema bompresenning Dansk

Hent Målskema bompresenning på engelsk Engelsk

 

Quick-pack i blå på båd.

Quick-pack eller Lazybag

Flere og flere fritidssejlere vælger at få lavet en Quick-pack til storsejlet. Den bliver også kaldt for en ZipPack eller en Lazybag. Der er typisk tale om en fastsiddende pose, der hænger i LazyJack-linerne fra salinghornene og er fikseret til bommen. Den helt store fordel ved en Quick-pack er, at den er hurtig at bruge. Tager vinden pludselig til i forbindelse med et vejrskifte, fx et tordenvejr,  så sikrer det komforten ombord, at du blot kan slække storfaldet og lade sejlet falde direkte ned i din Quick-pack, og lyne den på få øjeblikke.

Quick-packs hos Schultz Sejlmageri er udført i stærk akryldug, som sikrer den bedste beskyttelse af dit storsejl i vores nordiske og ofte ustadige vejr.

Benyt vores quick-pack målskema, og send os en forespørgsel.

Quick-pack målskema
Quick-pack meassurement ENGLISH

Sejlet skal måske tilpasses til din quick-pack

En quick-pack/lazybag sidder fast på bommen. Den er syet til at kunne blive trukket ud via bomkehlen, hvor den fikseres bagerst på bommen, når den er trukket på. Der findes løsninger, hvor både quick-pack’en og storsejlets underlig trækkes ud i bomkehlen. Det typiske i dag er, at sejlet ikke fikseres på bommen. Sejlet har så det der hedder ’løs fod’ eller ’løst underlig’.

Det kan betyde, at du også er nødt til at foretage en mindre modifikation på dit storsejl, hvis du vælger at få en quick-pack til din båd. For at sikre, at sejlet ikke ’letter’ fra bommen, monterer vi som regel en slæde forrest på sejlet. Der kan også være behov for at lave en fiksering bagerst på underliget ved bomudhalet.

Går du med tanker om en Quick-pack til din båd, så send os en forespørgsmål. Så finder vi sammen ud af, hvad der vil være optimalt for netop dit skib og dine behov. En quick-pack fra Schultz kommer komplet med lazy-jack-liner.

Farver og materialer

Når du bestiller en bådkaleche fra Schultz Sejlmageri, kan du vælge mellem mange flotte farver. Vi har udvalgt stærke materialer fra Citel, og laver kalecher til både i akryldug fra Docril N kollektionen.

Farven har stor betydning for vores kunder, og har hver deres karakteristika. Læs meget mere om vores farver og materialer, og bliv klogere på hvilken der passer bedst til dit behov og din båd.

Farvekort akryldug citel docril N

Vedligehold dit sejl

Vedligeholder du dit sejl forlænger du dets levetid. Sejl udsættes for alle naturens elementer, og derfor giver det rigtig god mening at beskytte og vedligeholde dit sejl, så du kan vente med udskiftning. Vi har samlet en række gode råd og best practices fra vores sejlmager i en guide.

Vi har selvfølgelig også lavet en vaskeguide til dig om vask af sejl.