Søg
Close this search box.

Windbreak

Windbreak eller sidesejl til din båd

Et windbreak er et sidesejl eller læsejl, som giver dig læ når du er på båden. Mange sejlere bruger kun sidesejlet, når de ligger i havn for at beskytte privatlivet. Den billigste måde at få et windbreak på, er hvis du selv kan måle. Er det et simpelt flad stykke som sidesejl uden for mange udskæringer, kan du sende en skitse med mål. Den fingernemme sejler kan eventuelt selv fremstille en skabelon, da det er nemt at måle op til et windbreak.

Har du en nyere kaleche til båden fra Schultz, kan du med fordel vælge den samme farve til dit windbreak, som din kaleche og sprayhood har.

Windbreak løsninger

Du kan få vinduer i dit windbreak, hvis dit cockpit er lavt og udsynet er hæmmet, eller det kan fremstilles, så det let kan afmonteres når du sejler. Der er også mulighed for at få lavet lommer i dit windbreak. Det er et praktisk lækkert design, som mange tilvælger.
Hvis du ønsker din windbreaker skal gå rundt om bagenden, eller der er mange udskæringer for klamper mv., kan det kræve hjælp fra en modeltekniker. Ønsker du pulpitten dækket, skal du gøre op med dig selv om fortøjning, redningskrans eller rulle sidder i vejen.

Klart de fleste fastgør deres windbreak med strips, da det er nemt at sætte på og fjerne igen. En anden mulighed er at fastgøre med snor, eller at der i designet er en løbegang til wiren, som du kører gennem løbegangen på windbreaket.

Windbreak sidesejl til båd

Læsejl, sidesejl eller solsejl til altanen

Få lidt ro fra vinden med et læsejl, så du eller dine gæster kan nyde den friske luft og solen udenfor, uden at blive forstyrret af blæsten. Læsejl til altanen, cafeen, terrassen eller sommerhuset er også opgaver vi løser. Der er rigtig mange muligheder, og du kan selv vælge farverne til dit læsejl.

Se mere om læsejl til haven.

Farver og materialer

Når du bestiller et windbreak eller sidesejl fra Schultz Sejlmageri, kan du vælge mellem mange flotte farver. Vi har udvalgt stærke materialer fra Citel, og laver kalecher til både i akryldug fra Docril N kollektionen.

Farven har stor betydning for vores kunder, og har hver deres karakteristika. Læs meget mere om vores farver og materialer, og bliv klogere på hvilken der passer bedst til dit behov og din båd.

Farvekort akryldug citel docril N