Sikker vinteropbevaring af sejl og kalecher 

 

Nogle sejlere prioriterer at bo simpelt og småt. Så er der ikke er så meget at passe, når man er i båden om sommeren. Det giver god mening, men kan også give den udfordring i vinterhalvåret, at der simpelthen ikke er plads til sejl og kalecher. 

Er det en udfordring, du kender, eller har du bare ikke et egnet sted til dine sejl, så kan vi hjælpe hos Schultz for et beskedent beløb. Skal du i forvejen have udført reparationer på sejlet, giver det god mening at vi holder sejlet for dig vinteren over.I vores hal ligger dit sejl både tørt, tempereret og i sikkerhed. 

 

Rigtig opbevaring derhjemme

Vil du gerne have dine sejl, kaleche og sprayhood derhjemme til vinter, er det vigtigt, at du sikrer dig, at alt er helt tørt, inden du pakker det. Herefter skal du sikre dig, at rummet, du bruger, er tørt og fugtfrit. Intet skaber mug og i sjældne tilfælde skimmelsvamp, som fugtig luft. Begge dele kan misfarve og ødelægge stoffet. 

 

Folk skal også være opmærksomme på store udsving i temperaturen i det rum, de bruger,” forklarer tidligere direktør Preben Schultz som har 40 års erfaring indenfor opbevaring af sejl og kalecher til båden. ”Svinger termometeret op og ned over frysepunktet, skabes der næsten altid kondens, som sætter sig og gør dugen fugtig”.  

 

Har du tænkt dig at benytte dit loftsrum, kælder eller skur som opmagasinering for vinteren, så anbefaler han, at du får lavet hylder, der er sikret mod mus, rotter og andre skadedyr.  

 

”Vi oplever desværre hvert år en håndfuld kunder, der kommer ind med et sejl eller en kaleche som musene har hygget sig med over vinteren” fortæller Preben, der nu er gået på pension, men stadig kommer på firmaet, når ikke han er ude at sejle 

Det er ærgerlige penge at skulle bruge, når flere huller i sejlet skal repareres eller der skal en hel ny kaleche til, som ikke lige var planlagt.