Vedligeholdelse
Uanset hvilken “indmad” (kvalitet) du har valgt, skal du huske at vedligeholde dine hynder.
En person sveder i løbet af en nat op til ca. 1 liter væske, så det anbefales at lufte hynderne efter hver nat, så fugten kan komme ud. En løsning kan være at placere madrassen på et luftgennemstrømmende materiale, lamelbund eller med en hulsav skære huller i køjebunden.

Rengøring af hynder

Nappa/ Kunstlæder
Er en form for PVC, i enkelte kvaliteter opskummet, – med en overflade/ narv med struktur som læder.
Nedenstående vejledning er generel, idet vi ikke kender de enkelte fabrikaters nærmere data.
Kunstlæder tåler de fleste midler syrer, baser og smudspletter.

Brug ingen opløsningsmidler, renseservietter, blegemidler, voks eller lignende, og pas på, solcreme kan give misfarvning.
Rengøres bedst ved aftørring med fugtig klud påført opvaskemiddel. Stærkt tilsmudsede nappahynder rengøres evt. med f. eks. Maxi 3. eller andet alkalisk rengøringsmiddel. Prøv altid først på et ikke synligt sted, med stærke koncentrerede rengøringsmidler.

Alcantara
Alcantara møbelstof kan du rengøre med mild sæbe og vand, men brug ikke husholdningsrengøringsmidler. Farvede pletter kan rengøres med citronsaft. Derefter skal pletten rengøres med vand. Lunkent vand (35o)kan godt anvendes.

Ved pletter og mærker, rengøres området med det samme. Husk at arbejde ind mod pletten for at undgå at tvære pletten ud på et større område. Fjern så meget som muligt, med f. eks. kniv eller svamp. Tør straks efter med en tør klud.

Det er vigtigt ikke at gnide pletten ind i stoffet. Hvis du trykker for hårdt kan du komme ud for, at der vil være gnidemærker efter pletten er væk.
Kuglepen, læbestift, skosværte, olie og fedt.

Rengør med farveløst rensebenzin på en blød klud eller svamp. Herefter vand som ovenfor.

Vævede møbelstoffer
Generelt må vi anbefale at vælge praktisk møbelstof i båden, hvor uheld nemt kan ske, f. eks. ved kombination med børn og søgang. Bølgerne kan selvfølgelig også gå højt i havn blandt voksne, på herreturen eller hvis vennerne kommer på besøg.

Anvend generelt samme fremgangsmåde som ved rengøring af Alcantara.

Det kan anbefales at have nogle ekstra meter møbelstof til f. eks. et par salonsæder, så du ikke skal skifte betrækket i hele båden, hvis uheldet er ude. Der kan også være hynder der slides ekstra på udsatte steder, og det er ikke sikkert, at dessinet findes når skaden er der.